НачалоНовиниHTC обмисля вариант за нов 7- или 10-инчов таблет

HTC обмисля вариант за нов 7- или 10-инчов таблет

1526
Написана от  nixanbal 28 август 2012
HTC обмисля вариант за нов 7- или 10-инчов таблет

HTC обмисля дали да не се върне към таблетите и е в преговори с Pegatron за производството на нов 7- или 10-инчов модел, съобщава DigiTimes, позовавайки се на източници от пазара на компоненти за тези устройства. Въпреки слуховете малко неща биха предположили, че на тайванците в момента им е до това, имайки предвид предизвикателството да си върнат позициите на пазара на смартфони.

Освен това продажбите на първите два таблета HTC Flyer и Jetstream не бяха задоволителни, а след това Microsoft изключи HTC от първата вълна производители на таблети с Windows RT, като причината беше малкото им опит. HTC отхвърлили и възможността да направят Nexus 7 за Google, тъй като компанията следва политика да не произвежда евтини устройства, компроментиращи имиджа ѝ с ниско качество, съобщават източниците на DigiTimes.

Междувременно в мрежата усилено се говори за 5-инчово устройство с Full HD резолюция от HTC, което в зависимост от гледната точка може да бъде прието и за таблет.

След успеха на Nexus 7 и ползите за имиджа на бранда Asus обаче HTC премислили нещата и решили да обсъдят възможността за нов таблет с Pegatron. Устройството трябвало да е достатъчно конкурентно на предложенията от Apple, Samsung, Amazon и Microsoft.

Слуховете сочат, че ако такъв продукт се появи, той трябва да е на пазара преди края на годината, но дали наистина HTC планира таблет и ще успее ли да го пусне толкова бързо - предстои да разберем.

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer