НачалоНовиниHTC разчита и на китайския пазар да я върне към успешните години

HTC разчита и на китайския пазар да я върне към успешните години

1320
Написана от  nixanbal 14 август 2012
HTC разчита и на китайския пазар да я върне към успешните години

В момента HTC е една от компаниите, които преминават през по-труден период, въпреки че серията One се възприема положително от потребителите. Причината за спада в продажбите обаче е липсата на устройства от нисък клас в портфолиото на HTC, каквито и не се очакват в бъдеще, тъй като компанията не иска да разваля имиджа си с нискокачествени продукти. За да набере инерция и да се върне към силните си години, HTC планира да атакува китайския пазар - най-големия за смартфони в света днес.

И въпреки че там Samsung е сред водещите марки с 24.9% спрямо 2.6% за HTC през първото тримесечие на 2012 г., вторите бързо наваксват разликата и за последните три месеца вече имат 6 на сто пазарен дял в страната. HTC се надява да увеличи присъствието си с още от 6 до 8% през следващата половин година до края на 2012-а.

В Китай HTC планира да следва близка до тази в Европа стратегия и да предлага смартфони на близки до тези на Samsung Galaxy и Apple iPhone цени, коментира за The Wall Street Journal шефът на компанията за страната Рей Ям. Т.е. тайванците за пореден път подчертават, че няма да предприемат действия на фронта на бюджетните и нискокачествени телефони.

Motorola Edge+ е първият флагман на компанията от години - 90 Hz дисплей, 108 МР камера и Snapdragon 865

Най-после! След няколко години на затишие и постепенно заглъхване на концепцията за смартфона с модули, Motorola най-после реши да отбележи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer