Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHTC ще използва повече пластмаса в смартфоните си и по-малко метал

HTC ще използва повече пластмаса в смартфоните си и по-малко метал

1416
Написана от  nixanbal 20 септември 2011
HTC ще използва повече пластмаса в смартфоните си и по-малко метал

През 2012 г. HTC ще намали смартфоните с метален корпус в портфолиото си наполовина от 60% до 30%, съобщава сайтът Digitimes. Слуховете, че тайванците ще започнат да използват повече пластмаса в продуктите си веднага смъкнаха акциите на Catcher, компанията, която произвежда металните панели за тях.

Новината идва без пояснение защо HTC биха взели подобно решение, след като качествените метални корпуси на смартфоните им са високо ценени от потребителите и дори са запазена марка за компанията. Все пак пластмасата ще направи устройствата по-леки, а и ще повиши качеството на сигнала, посочват от wmpoweruser.com.

През юни пък mobilebulgaria.com цитира Digitimes, които съобщиха, че HTC вече са поръчали нов вид панели от компанията Chenming Mold Industrial. Въпросните се изработват по технологията NanoMolding Technology (NMT) и позволяват успешно да се комбинират метал с пластмаса. 

Лично за мен металният корпус при смартфона е задължителен и рядко мога да харесам пластмасов модел, който на всичкото отгоре да струва около и над 1000 лв. Надявам се слуховете да се окажат неверни, но засега от Catcher отказват коментар относно договорката им с HTC. Какво мислите вие?

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer