Умен град @ nixanbal

НачалоИграчкиHTC Beat вероятно е първият медия плейър на компанията

HTC Beat вероятно е първият медия плейър на компанията

1706
Написана от  nixanbal 19 септември 2011
HTC Beat вероятно е първият медия плейър на компанията

В мрежата се появи снимка на ново устройство от HTC, което очевидно използва Android OS и потребителския интерфейс Sense. Само че HTC Beat, както го наричат засега, не е смартфон, а медия плейър, който е съвместна разработка с Beats by Dr. Dre и изглежда ще е конкурент на Apple iPod touch и Samsung Galaxy Wi-Fi.

На тази мисъл ни навежда софтуерният бутон в основата на дисплея, който вече не е Phone, а Music. Слуховете твърдят, че въпросната джаджа няма да поддържа 3G, но ще запази останалите характеристики на смартфоните и ще предлага Bluetooth, Wi-Fi с DLNA поддръжка, DSP чип за по-добър аудио декодинг, слушалки Beats by Dr. Dre и други екстри, които засега не са известни.

Ако действително това е плейър, решението на HTC донякъде е изненадващо, тъй като iPod е единствената продуктова категория в портфолиото на Apple, която бележи продължителен спад в продажбите за сметка на смартфона iPhone. От друга страна HTC наскоро придоби мажоритарен дял от Beats by Dr. Dre, така че защо да не използва активите си по всякакъв начин? Все пак тайванците са в достатъчно добро положение, че да си позволят и малък експеримент.

htc beat 02

Дали това наистина е първият медия плейър на HTC или просто музикален смартфон с променен интерфейс, може да разберем още утре на събитието, което компанията ще проведе в Ню Йорк. Тогава очакваме още официалната премиера на HTC Vigod и дамския HTC Bliss.

снимка

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer