НачалоРевютаHTCРевю на HTC HD7

Ревю на HTC HD7

Windows Phone на голям екран

4814
Написана от  nixanbal
Ревю на HTC HD7

Тези дни в офиса се подвизава смартфонът HTC HD7, който е един от първите модели с Windows Phone 7. Устройството отдавна вече се продава и в България, но не успя да се превърне в хит – затова му попречиха високата цена, а също и непознатата за повечето потребители нова платформа на Microsoft. Все пак, ако щете просто от любопитство, HD7 заслужава да му хвърлите един поглед и затова използвах няколкото хубави дни преди седмица и се разходих с него в Южния парк. Вижте по-надолу какви са акцентите при този модел, каква е цената му и приятно разглеждане на снимките...

HTC HD7 накратко

  • огромен 4.3“ LCD екран с мултитъч, изоставащ по яркост от AMOLED и ClearBlack дисплеите
  • добра конструкция на корпуса, стерео високоговорители, стойка за подпиране на равни повърхности
  • 1 GHz процесор, който обаче имат модели на повече от година
  • няма microSD слот, но има 8 GB вградена памет; 576 МВ RAM
  • HSPA, Wi-Fi, GPS с карти Bing, но без безплатна гласова навигация

Впечатленията ми от HTC HD7 са положителни, макар и да има някои недостатъци. Телефонът работи прилично бързо, Windows Phone 7 е удобна за ползване на голям екран, но самата платформа все още има трески за дялане. Е, обещаните ъпдейти за нея вече започнаха да пристигат един по един, така че развитието й трепърва предстои. HTC HD7 е насочен по-скоро към фенове на хай-тек играчките, които искат час по-скоро да опитат от Windows Phone 7 и биха направили компромис с необновения процесор и по-бледия дисплей. Самият екран е с внушителен диагонал от 4.3“, което веднага ще ограничи значително потребителската аудитория, но за мен е перфектен и вече правя планове за нов телефон с 4 до 4.3“ дисплей.

Цената на HD7 при свободна продажба е около и над 1000 лв., което за мен е неоправдано и не заради недостатъците по-горе, а въобще за телефон (който в крайна сметка не може да глади дрехи). С нов договор към оператор сумата може да спадне с около 200 лв.

Ако все пак се надъхвате за Windows Phone смартфон, но искате нещо по-актуално, изчакайте до есента, когато HTC ще пусне нови модели, а и Nokia ще се набърка в бизнеса, предлагайки ексклузивни екстри в платформата на Microsoft.

По-долу ви предлагам галерия с живи снимки на HTC HD7, а ако искате да прочетете още подробности за него, вижте теста, който публикувахме на mobilenews.bg.

8.0
Един от най-красивите (чисто спекулативно) смартфони на пазара, с качествено изваян корпус и прилични хардуерни спецификации. Дисплеят отстъпва по яркост, но като цяло впечатляващо изпълнение.
  • Дизайн и изработка 8
  • Дисплей 7
  • Батерия 8
  • Камера 8
  • Производителност 9

Motorola RAZR 5G предлага подобрен механизъм на сгъване и повече възможности за външния дисплей

Motorola току-що представи обновения RAZR 5G, който е продължение на смартфона със сгъваем дисплей от 2019 г. Устройството не е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer