НачалоНовиниHTC и Google се срещат в преговори за потенциална сделка, твърдят няколко източника

HTC и Google се срещат в преговори за потенциална сделка, твърдят няколко източника

1005
Написана от  nixanbal 20 септември 2017
HTC и Google се срещат в преговори за потенциална сделка, твърдят няколко източника

Утре, 21 септември, в щабквартирата на HTC в Тайван ще се проведе може би една от най-важните срещи в историята на компанията. Според няколко източника другата страна на масата за преговори ще бъде Google, а това по всяка вероятност е свързано със скорошните слухове, че гигантът иска да придобие смартфон бизнеса на HTC. 

Информацията идва от @evleaks и беше потвърдена от още източници в Twitter, като същите споделят, че голяма част от централата на HTC вече е блокирана във връзка с предстояща среща утре. 

Очаква се представители на Google да бъдат на преговорите, а темата е "придобиване на определени хардуерни активи". HTC обаче ще запазят правата върху своята марка, което подсказва, че е възможно те да продължат бизнеса си с виртуалната реалност. 

Все още, разбира се, нищо не е сигурно, така че очакваме в следващите часове потвърждение или опровержение на информацията.

В подкрепа на по-горните очаквания е и фактът, че HTC спряха временно търгуването на акциите си, докато не отмине утрешното важно събитие. 

Google ще плати $1.1 милиарда, за да придобие екипа зад смартфоните Pixel от HTC

Сделката между Google и HTC официално е факт. Двете компании обявиха, че според споразумението Google ще плати $1.1 милиарда, за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer