НачалоНовиниHTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

607
Написана от  nixanbal 26 май 2017
HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

HTC представи новите си VR очила Link, които са значително по-опростена система от Vive, изискваща връзка не с мощно РС, а със смартфона. Феновете не бива да бързат с радостта, защото това не са онези, базирани на платформата Daydream VR, очила, които очакваме по-късно тази година

HTC Link изискват връзка със смартфона, която обаче се случва с кабел, а не с поставяне на апарата във VR шлема. Очилата поддържат следене 6DOF, което означава, че разпознават не само трипосочните движения на главата, но и на тялото в стаята. 

Системата не е съвсем опростена и използва външен сензор за следене на движенията, както и два контролера със светлина, подобни на тези при PS VR.

HTC Link

Така или иначе, HTC Link засега е планиран само за японския пазар и не се предвижда да излезе в Европа. Тук обаче HTC вече обеща, че ще пусне друг нов модел VR очила, базирани на платформата Daydream VR на Google. Става въпрос за самостоятелно устройство, което няма да изисква кабели, телефон или РС.

Първият български комуникационен сателит беше успешно изстрелян

Първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 беше успешно изстрелян преди минути от компанията SpaceX на Илън Мъск. Сателитът на Bulsatcom…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer