НачалоНовиниHTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

1463
Написана от  nixanbal 26 май 2017
HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

HTC представи новите си VR очила Link, които са значително по-опростена система от Vive, изискваща връзка не с мощно РС, а със смартфона. Феновете не бива да бързат с радостта, защото това не са онези, базирани на платформата Daydream VR, очила, които очакваме по-късно тази година

HTC Link изискват връзка със смартфона, която обаче се случва с кабел, а не с поставяне на апарата във VR шлема. Очилата поддържат следене 6DOF, което означава, че разпознават не само трипосочните движения на главата, но и на тялото в стаята. 

Системата не е съвсем опростена и използва външен сензор за следене на движенията, както и два контролера със светлина, подобни на тези при PS VR.

HTC Link

Така или иначе, HTC Link засега е планиран само за японския пазар и не се предвижда да излезе в Европа. Тук обаче HTC вече обеща, че ще пусне друг нов модел VR очила, базирани на платформата Daydream VR на Google. Става въпрос за самостоятелно устройство, което няма да изисква кабели, телефон или РС.

Премиера на VW T-Cross + фоторазходка с Huawei P30 Pro

На специално събитие вчера вечерта в София Volkswagen представи за първи път в България новия си компактен SUV - модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer