НачалоНовиниHTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

840
Написана от  nixanbal 26 май 2017
HTC Link са нови VR очила, които разчитат на кабелна връзка със смартфона

HTC представи новите си VR очила Link, които са значително по-опростена система от Vive, изискваща връзка не с мощно РС, а със смартфона. Феновете не бива да бързат с радостта, защото това не са онези, базирани на платформата Daydream VR, очила, които очакваме по-късно тази година

HTC Link изискват връзка със смартфона, която обаче се случва с кабел, а не с поставяне на апарата във VR шлема. Очилата поддържат следене 6DOF, което означава, че разпознават не само трипосочните движения на главата, но и на тялото в стаята. 

Системата не е съвсем опростена и използва външен сензор за следене на движенията, както и два контролера със светлина, подобни на тези при PS VR.

HTC Link

Така или иначе, HTC Link засега е планиран само за японския пазар и не се предвижда да излезе в Европа. Тук обаче HTC вече обеща, че ще пусне друг нов модел VR очила, базирани на платформата Daydream VR на Google. Става въпрос за самостоятелно устройство, което няма да изисква кабели, телефон или РС.

Sony Xperia XZ Premium има камера със собствена оперативна памет и снима видео при 960 к/с

Sony започна официалната част на Световния мобилен конгрес в Барселона с традиционната си ранна пресконференция, на която тази година представи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer