НачалоНовиниHTC отчита ръст в приходите и все по-малка загуба за последното тримесечие

HTC отчита ръст в приходите и все по-малка загуба за последното тримесечие

2300
Написана от  nixanbal 27 октомври 2016
HTC отчита ръст в приходите и все по-малка загуба за последното тримесечие

HTC обяви финансовите си резултати за третата четвърт на 2016 г., с които отчита положителна тенденция за повишаване на приходите с 4 на сто спрямо същия период на миналата година. Тайванците все още са на червено, но загубата им намалява и при по-оптимистичен прочит на случващото се около компанията дори бихме могли да си кажем, че най-мрачните дни около нея са отминали. 

HTC отчита приходи за периода юли-септември от 22.2 млрд. тайвански долара (около $700 милиона) с марж на брутна печалба от 16.1%. Това все още не помага на компанията да излезе на печалба и за тримесечието HTC регистрира загуба от 1.8 млрд тайвански долара (около $63.3 милиона). 

Шер Уанг, председател и изпълнителен директор на HTC, отчита като най-голям успех за периода позитивното приемане на HTC 10 и системата за виртуална реалност HTC Vive. Уанг припомня, че съвсем наскоро компанията пусна и онлайн магазина за съдържание за виртуална реалност VIVEPORT.

Сега тайванците пускат на пазара новите модели от среден клас HTC Desire 10 Pro и HTC Desire 10 Lifestyle, но липсва нов топмодел за края на годината. От друга страна компанията е производител на моделите Pixel и Pixel XL на Google, което, макар и без популяризация за бранда им, изглежда носи добри финансови дивиденти на HTC.

Изтеклата информация за следващия флагман HTC Ocean е обнадеждаваща, че бъдещето пред компанията е по-добро от последните тежки години, през които премина тя. 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer