НачалоНовиниHTC планира да продаде смартфон бизнеса си през 2017 г., твърди слух

HTC планира да продаде смартфон бизнеса си през 2017 г., твърди слух

2532
Написана от  nixanbal 21 ноември 2016
HTC планира да продаде смартфон бизнеса си през 2017 г., твърди слух

За последното тримесечие HTC затвърди позитивната тенденция с все по-високи приходи и въпреки че все още е на загуба, тя става все по-малка. На фона на това обаче се завъртя поредният слух, че тайванците ще търсят купувач за смартфон бизнеса си.

Според информацията от Китай, цитирана от phandroid.com, HTC ще се опита да сключи сделката през пролетта на 2017 г., което означава, че очакваният преди това наследник на HTC 10 може да е последният за компанията. 

Разбира се, всичко тук са само спекулации и можем да задълбаем в тях, предполагайки, че потенциален купувач за HTC е Google. Технологичният гигант наскоро се възползва от производствения капацитет на тайванците, за да покаже пред света първите смартфони под своя бранд - Pixel и Pixel XL. И ако Google планира да продължи да разработва и произвежда сама устройствата си - подобен актив би бил изключително ценен.

htc-10-pdp-camera-US

От друга страна слухът може да е изцяло изфабрикуван, защото в момента HTC има не само споразумението с Google, което вече посъживява компанията, но и предложи един от най-добрите смартфони за годината - HTC 10. Последният за съжаление минава почти незабелязано на фона на конкуренцията от по-силните марки, но пък може да се окаже като добра основа за още по-вълнуващ и вече успешен модел догодина. 

Можете да си припомните слуховете за HTC Ocean например. 

Какво мислите? Време ли е Шер Уанг да се откаже от смартфоните или тепърва има шанс за завръщане?

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer