НачалоНовиниHTC регистрира най-студената си зима с над 60% спад в приходите

HTC регистрира най-студената си зима с над 60% спад в приходите

2832
Написана от  nixanbal 09 май 2016
HTC регистрира най-студената си зима с над 60% спад в приходите

HTC обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2016 г., с които отчита нов срив в продажбите. Тайванците бележат над 60% спад в приходите и излизат на червено след една от най-тежките зими в историята си.

Шанс да обърне черната тенденция компанията вижда в HTC 10 и VR системата HTC Vive

Приходите на HTC за периода януари-март на настоящата година са били около $460 милиона, което е огромен спад спрямо $1.3 милиарда за същия период година по-рано. 

И докато през 2015 г. компанията все още е била на печалба, макар и само с $11.6 милиона, сега говорим за загуба от $150 милиона. 

Добрата новина, ако все пак можем да измъкнем подобна тук, е, че в резултатите не влизат продажбите на току-що появилия се на пазара топмодел HTC 10 (на снимката горе), нито тези от очилата за виртуална реалност HTC Vive. На последните две устройства тайванците разчитат сериозно да увеличат финансовите им постъпления през тази и следващата година. 

iPhone 12 и iPhone 12 mini идват с нов дизайн, OLED екрани и 5G

На дългоочакваното си събитие днес Apple представи новите смартфони от серията iPhone 12. Премиерата започна с двата по-достъпни модела iPhone…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer