Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHTC ще съкрати 1500 служители до края на лятото

HTC ще съкрати 1500 служители до края на лятото

2068
Написана от  nixanbal 03 юли 2018
HTC ще съкрати 1500 служители до края на лятото

HTC продължава да развива Vive - вероятно най-добрата VR система на пазара, наскоро показа флагман смартфона си за 2018 г., който изглежда отлично, но в същото време продължава и да губи пари. Като нова мярка за справяне с трудностите от компанията сега обявиха, че ще съкратят 1500 служители, предава Reuters.

Съкращенията ще се случат до края на септември и засягат 1500 души от производственото звено на компанията в Тайван. Това е близо четвърт от служителите на HTC в световен мащаб. 

От компанията обясняват, че този ход е с цел оптимизиране на производствения процес в Тайван и следва да позволи по-ефективно и гъвкаво управление на ресурсите занапред. 

Припомням ви, че миналата година HTC сключи сделка с Google, като срещу $1.1 милиарда им предаде около 2000 души от своите служители, за да помагат те на гиганта във вътрешното производство на бъдещите смартфони Pixel. След финансовата инжекция HTC показа обещаващия си топмодел HTC U12+, но апаратът тепърва излиза на пазара и компанията все още се бори със загубите. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer