Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHTC след сделката с Google: Подготвяме новия си флагман за 2018 г.

HTC след сделката с Google: Подготвяме новия си флагман за 2018 г.

1876
Написана от  nixanbal 21 септември 2017
HTC след сделката с Google: Подготвяме новия си флагман за 2018 г.

Google обяви, че придобива от HTC екипа, работил досега върху смартфоните Pixel, което повдигна най-очаквания въпрос - ще продължи ли HTC да съществува като самостоятелен производител на смартфони? Оказва се, че да, при това тайванците обявиха, че вече работят по следващия си топмодел. 

Споразумението ще подкрепи смартфон стратегията на HTC, споделят в изявление до The Verge от компанията. HTC посочва, че предстои портфолиото им да стане по-стегнато и в бъдеще вероятно ще виждаме само модели от по-висок клас, които биха могли да носят по-голяма печалба.

Интересна е заявката, че "HTC ще продължи да разполага с най-добрия инженерен талант", дори след раздялата с експертите, работили по моделите Pixel за Google. 

Тайванците обявиха още, че техният екип вече работи по следващия флагман смартфон, наследник на HTC U11. 

От друга страна не се споменава, че парите от сделката ($1.1 млрд.) ще бъдат налети в смартфон бизнеса, а се казва, че ще бъдат използвани за развитието на технологии като IoT, VR, AR, AI и HTC Vive.

Е, засега имаме потвърждение, че HTC ще продължи да съществува на смартфон пазара и през 2018 г., но какво ще се случи след това - времето ще покаже. 

Първи стъпки към отпадане на роуминг таксите между България и Македония

След като преди няколко седмици се заговори за отпадане на роуминг таксите със страните от Западни Балкани, вчера в Струмица…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer