Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHTC U11 е най-високопроизводителният смартфон за месец май според Antutu

HTC U11 е най-високопроизводителният смартфон за месец май според Antutu

2274
Написана от  nixanbal 30 юни 2017
HTC U11 е най-високопроизводителният смартфон за месец май според Antutu

Бенчмарк приложението Antutu публикува класация с осреднени резултати от проведените тестове през май, в която показва кои са най-пъргавите и високопроизводителни смартфони за месеца. HTC U11 е лидерът на пазара. 

Данните са за периода 1 май - 31 май, базират се на най-малко 1000 бенчмарк теста за един модел и според тях флагманът HTC U11 заема убедително първата позиция с над 180 000 точки. 

Зад него се нареждат iPhone 7 Plus с над 174 000 точки и Xiaomi Mi 6 с над 172 000 точки. Galaxy S8 и S8+ също са с по над 172 000 точки и заемат съответно четвърта и пета позиция. 

HTC U11

От Antutu посочват в блога си, че е изненада, че смартфон с Android за първи път изпреварва по производителност модел на Apple с iOS. Чипсетът Snapdragon 835 най-после е стеснил и дори прескочил пропастта, която досега е съществувала между двете платформи, коментира сайтът. 

А HTC U11 постига челната си позиция не само заради хардуера, но и заради опростения софтуер. Апаратът се базира на Android Nougat и има много изчистен интерфейс отгорему, като интересното е, че няма дублиращи се приложения - използват се или само такива от Google, или тези на HTC. 

Припомням ви интервюто ми с Марко Савкович от HTC, който в TECHDRIVE #14 обяви, че HTC U11 е вероятно най-бързият смартфон на пазара. 

Samsung Galaxy S9 е най-интересният телефон от MWC 2018 според читателите на nixanbal

Миналата седмица във Facebook страницата на nixanbal.com, която между другото вече има над 10 хиляди последователи, проведохме импровизирана анкета, в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer