Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei също подготвя първия си осемядрен процесор

Huawei също подготвя първия си осемядрен процесор

2541
Написана от  nixanbal 04 юли 2013
Huawei също подготвя първия си осемядрен процесор

Днес вече стана дума за осемядрени процесори и MediaTek, които ще представят първия си такъв до края на годината. Huawei обаче също планират нов чипсет със същия брой процесорни ядра и нова охлаждаща технология, съобщи GSMInsider, позовавайки се на източници от Китай.

Huawei в момента работи по първия си осемядрен процесор, твърди информацията, който вероятно ще се нарича Hisilicon K3V3 и ще дойде като наследник на четириядрения K3V2E, познат от смартфона Ascend P6

Новият чипсет щял да използва иновативна технология за самозахранване при работа на по-висока температура и да се самоохлажда, което ще доведе до по-дълъг живот на батерията. Това звучи интересно, но тепърва очакваме официалните подробности.

Иначе процесорът ще използва Cortex A15 ядра с тактова честота 1.8 GHz. Това означава още по-мощно решение от очаквания осемядрен процесор на MediaTek, който ще разполага с Cortex A7 ядра.

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer