Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei Ascend P6 ще струва 449 евро, очакват 10 милиона продажби до края на 2013-а

Huawei Ascend P6 ще струва 449 евро, очакват 10 милиона продажби до края на 2013-а

2128
Написана от  nixanbal 19 юни 2013
Huawei Ascend P6 ще струва 449 евро, очакват 10 милиона продажби до края на 2013-а

Вчера амбициозният китайски производител Huawei представи новия си флагман - смартфона Ascend P6. Устройството не изглежда да превъзхожда водещите предложения на останалите по-познати брандове на пазара, но Huawei има сериозни очаквания от него и цели 10 милиона продажби до края на годината. 

След гласно изявеното желание да придобие Nokia, едва ли поставената от Huawei цел от 10 милиона продадени бройки за 2013 г. може да се стори твърде амбициозна на някого. Интересното при Ascend P6 обаче е, че моделът ще се продава на различна цена на различните пазари.

В Китай смартфонът ще бъде достъпен за около 327 евро, докато в по-заможните страни от Западна Европа китайците ще искат на клиентите по 449 евро. Всъщност 900 лв. без договор или около 600-700 лв. с подписване за този модел не звучат твърде гръмко, но двойният стандарт е интересен подход.

Дали тази стратегия ще помогне в целта на Huawei към превръщане на бранда им в по-ценен за европейските потребители и дали надутият етикет е важен за хората тук, за да признаят определена компания - ще разберем в следващите месеци. 

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer