НачалоНовиниHuawei е в преговори за продажбата на бранда Honor

Huawei е в преговори за продажбата на бранда Honor

1591
Написана от  nixanbal 15 октомври 2020
Huawei е в преговори за продажбата на бранда Honor

Huawei е в преговори за продажбата на своя бранд Honor, който използва за по-достъпни смартфони, насочени към младото поколение. Сред потенциалните купувачи са китайските TCL и дори Xiaomi, съобщава Reuters. 

Основната причина за решението Huawei да се раздели с Honor са сблъсъците със САЩ, заради които пострада смартфон бизнесът на компанията. Припомням ви, че заради търговската война между Тръмп и Китай смартфоните на Huawei, включително и под бранда Honor, вече нямат право да използват услугите и приложенията на Google. 

В предстоящата сделка Huawei ще продаде части от Honor, което може да включва самия бранд, отделът му за проучвания и разработки, както и свързания бизнес за управление веригите на доставки, съобщават два източника на Reuters. 

Стойността на сделката може да бъде между $2.23 млрд. и $3.71 млрд.

Потенциалните купувачи са Digital China, основен дистрибутор на смартфоните Honor, но също така TCL и Xiaomi.

Според анализатора от TF International Securities Минг-Чи Куо продажбата на основания през 2013 г. от Huawei бранд Honor може да донесе само позитиви за него. Ако той стане независим от Huawei, това ще го направи неподвластен санкциите на САЩ.

В материала се посочва, че Huawei планира да се раздели с Honor, за да се фокусира върху премиум смартфоните си. 

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer