Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei глоби служители за туитове през iPhone

Huawei глоби служители за туитове през iPhone

1482
Написана от  nixanbal 04 януари 2019
Huawei глоби служители за туитове през iPhone

Новогодишните пожелания в официалния Twitter профил на Huawei бяха споделени през iPhone, което първи забеляза MKBHD, а покрай него и всички световни медии. Случаят бързо е задействал реакция вътре в компанията и вече има наказани служители. 

За писането от iPhone в профила на Huawei производител на смартфони номер 2 в света обвинява агенцията си, която е наел да обслужва социалните му мрежи, но двама служители също са били наказани. 

Huawei от iPhone

Наказанието за кадрите на Huawei е включвало глоба от около $730 и длъжностно понижение с едно ниво, съобщава Bloomberg, които са се добрали до вътрешна комуникация на компанията. Един от тези служители е оглавяващият дигиталния маркетинг отдел, твърди информацията. 

Подобни случаи с тази и други компании познаваме в изобилие от близките години. Днес обаче Huawei вече не е случаен претендент от Китай, а компанията, изпреварила Apple по продажби на смартфони и заела второто място на световния пазар, така че изцепки като тази могат да имат още по-голям ефект върху имиджа им. 

На живо от премиерата на новите смартфони Nokia в Барселона

Здравейте от Музея за съвременно изкуство на Барселона, където за втора поредна година HMD Global организира представянето на новите си…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer