НачалоНовиниHuawei Mate 40 излиза наесен и може да е последният с чипсет Kirin

Huawei Mate 40 излиза наесен и може да е последният с чипсет Kirin

1504
Написана от  nixanbal 09 август 2020
Huawei Mate 40 излиза наесен и може да е последният с чипсет Kirin

Следващият флагман от серията Mate на Huawei ще излезе по план в близките месеци, потвърди шефът на компанията Ричард Ю. Освен че Mate 40 все така ще използват Android без услугите и приложенията на Google, те може и да са последните с фирмените чипове Kirin. 

Чипсетите от най-висок клас HiSilicon Kirin на Huawei няма да могат да се произвеждат след 15 септември 2020 г., обяви главният изпълнителен директор на бизнеса с потребителска електроника на компанията, който визира влизащата тогава перманентна забрана на САЩ компании, използващи американско оборудване, да имат бизнес отношения с китайски без издаден лиценз. 

Huawei-Mate-40-Pro

Последното всъщност е в основата на проблема, защото тайванската TSMC, която произвежда чипсетите Kirin за Huawei, вече няма да може да го прави. 

За смартфоните от серията Huawei Mate 40 все пак се знае, че ще идват с чипсет Kirin, вероятно Kirin 1000, тъй като производството му е било осигурено навреме. 

HUAWEI-MATE40

Не е ясно какво следва за Huawei и откъде китайската компания ще се снабдява с процесори за бъдещите си устройства, но подробности със сигурност ще разберем в близките месеци. 

Междуврменно @onleaks разпространи в Twitter макети на предполагаемите Mate 40 (в черно) и Mate 40 Pro (в бяло). 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer