НачалоНовиниHuawei MatePad Pro е таблет от висок клас с изрязана в дисплея камера и обърнато безжично зареждане

Huawei MatePad Pro е таблет от висок клас с изрязана в дисплея камера и обърнато безжично зареждане

1791
Написана от  nixanbal 25 ноември 2019
Huawei MatePad Pro е таблет от висок клас с изрязана в дисплея камера и обърнато безжично зареждане

Huawei представи днес новия си таблет MatePad Pro, който попада в най-високия клас и освен премиум конфигурация предлага някои интересни характеристики, сред които изрязана в дисплея предна камера и възможност за зареждане на други устройства по безжичен път. 

Huawei MatePad Pro разполага с 10.8" дисплей с AMOLED панел и резолюция 2560х1600 пиксела (280 ppi), 540 нита яркост и изрязана в него селфи камера с 8 МР резолюция. Екранът има особено фини рамки с дебелина 4.9 мм, като това му позволява да заема цели 90% от лицевия панел на устройството. 

Таблетът се базира на премиум чипсета Kirin 990, допълнен от 6/8 GB RAM и 128/256/512 GB вградена памет.

Huawei MatePad Pro

Батерията е с капацитет 7250 mAh и се поддържа 40 W бързо зареждане. Интересното тук е, че можете да зареждате модела от подложка за безжично зареждане при 15 W, а самият той може да се използва като такава за зареждане на други устройства при 7.5 W. 

MatePad Pro тежи 460 грама, дебел е едва 7.2 мм и има четири високоговорителя. На гърба му е предвидена 13 МР основна камера. 

Huawei MatePad Pro

По примера на Apple и Huawei ще продава (отделно) към устройството клавиатура и стилус, като цената на таблета започва от около $470. Това е само за Wi-Fi версията, а тази с LTE започва от $540. Продажбите засега са обявени за 12 декември в Китай и не е ясно дали и кога ще видим MatePad Pro в Европа. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer