НачалоНовиниHuawei може да отдъхне - Тръмп разреши американски компании да търгуват с Китай

Huawei може да отдъхне - Тръмп разреши американски компании да търгуват с Китай

3714
Написана от  nixanbal 29 юни 2019
Huawei може да отдъхне - Тръмп разреши американски компании да търгуват с Китай

Ето ги и дълго чаканите новини - на пресконференция след срещата на G20 в Япония Тръмп обяви, че е променил решението си относно Huawei. Президентът на САЩ ще премахне забраната американски компании да търгуват с китайския производител на мобилни телефони, което поне на този етап премахва насадалите се притеснения за бъдещето на устройствата Huawei. 

"Съгласих се да им позволя да продължат да продават продуктите си", казва Тръмп в изявлението си от трудно съчинени изречения, потвърждавайки, че американските компании ще могат да продължат бизнес отношенията си с Huawei. "Те не бяха особено щастливи, че не можеха да продават, защото нямаха нищо общо с нещата, които се случваха около Huawei". 

10 точки за тази реч.

Изводът е, че Huawei ще възстанови комуникацията си с Google и Android най-вероятно ще остане предпочитана платформа за китайските устройства и в бъдеще, както досега. Американските доставчици на хардуерни компоненти също ще могат безпроблемно да търгуват с Huawei. 

На този етап Тръмп не вдига забраната за продажба на телефони и оборудване Huawei в САЩ, но това не касае останалата част от света, а и китайците показват, че и без този иначе доста сериозен пазар са на път да превземат челното място в класацията по продажби в света.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer