НачалоНовиниHuawei намалява производството на някои смартфони, съобщава South China Morning Post

Huawei намалява производството на някои смартфони, съобщава South China Morning Post

1292
Написана от  nixanbal 02 юни 2019
Huawei намалява производството на някои смартфони, съобщава South China Morning Post

Huawei е намалила поръчките към Foxconn за производството на някои смартфони, съобщава South China Morning Post. Според Жао Минг, президента на притежавания от Huawei бранд Honor, в създадената ситуация все още е рано да се прецени дали компанията ще успее да постигне целта си да изпревари Samsung на световния смартфон пазар.

Припомням ви, че преди време шефът на Huawei Ричард Ю обяви амбиции да превземе не само второто място от Apple, но и да застане начело на световния смартфон пазар, измествайки и Samsung от лидерския пост. Планът беше целта да бъде постигната през 2020 г., но според Жао Минг, цитиран да отговаря на брифинг пред китайски медии, това сега е под въпрос.

Източникът съобщава още, че китайската компания е намалила поръчките си за производство на нови смартфони към фабриките на Foxconn, където се сглобяват още устройства на Xiaomi и Apple. Това е възможност, която компаниите имат, за да регулират обемите спрямо моментните нужди на пазара.

Не се знае дали решението за намаляване на производството е временно или част от по-дългосрочни съкращения, но имайки предвид, че ситуацията Китай-САЩ продължава да чака разрешение, подобен ход е логичен.

За Foxconn това идва няколко месеца, след като бяха наети сериозен брой нови служители, които да работят именно по увеличаващите се производствени линии на смартфони Huawei. Припомням ви, че за първите три месеца на 2019 г., преди САЩ да вкара Huawei в "черния списък", компанията отчете 50% скок в доставките на смартфони (по данни на IDC) на годишна база.

Допълнена на 3 юни, 13:08 часа:

В понеделник, 3 юни, Huawei пусна официално изявление по въпроса, в което отхвърля информацията за понижените поръчки в производството на смартфони и съобщава, че няма "значителни промени" в поръчките към техните партньори нито в посока надолу, нито нагоре. 

Посетих сервиза на Теленор - ето какво се случва вътре

Ето че и на мен ми се случи да вляза в сервиз за мобилни телефони. Въпреки че никога не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer