Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei обяви 8 модела, които ще получат ъпдейт до Android Q

Huawei обяви 8 модела, които ще получат ъпдейт до Android Q

1484
Написана от  nixanbal 10 май 2019
Huawei обяви 8 модела, които ще получат ъпдейт до Android Q

Huawei обяви кои са първите 8 смартфона, които ще получат актуализация до Android Q, когато софтуерът бъде пуснат във финална версия. В списъка влизат модели от висок клас под бранда на Huawei и на Honor.  

Според информацията от производителя, споделена в социалната мрежа Weibo и цитирана от XDA Developers, първите устройства на опашката за Android Q за Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20X, Huawei Mate 20 RS, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Honor View 20 и Honor Magic 2.

Припомням ви, че Mate 20 Pro вече е част от програмата за бета тестове на платформата, заедно с още 20 смартфона от различни производители.

Huawei обещава да пусне ъпдейта веднага след като смартфоните Pixel на Google го получат. Това е доста амбициозна заявка и ако действително се случи, другите производители ще трябва да се постараят да не се бавят с актуализацията. 

Задачата на китайците е предизвикателна и заради това, че техният интерфейс EMUI представя Android в силно модифициран вид, което означава повече работа и тестове. 

Все още не е ясно кога ще видим Android Q във финален вид.

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer