Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei очаква $10 милиарда спад в приходите за 2019 г. - по-малко от първоначалните прогнози

Huawei очаква $10 милиарда спад в приходите за 2019 г. - по-малко от първоначалните прогнози

1083
Написана от  nixanbal 26 август 2019
Huawei очаква $10 милиарда спад в приходите за 2019 г. - по-малко от първоначалните прогнози

$10 милиарда по-малко приходи очаква Huawei за 2019-а спрямо предходната година, стана ясно при представянето на новия AI чип на компанията Ascend 910 в петък. Колосалната сума се дължи на черния списък, в който Huawei беше поставена от администрацията на Тръмп, но е значително по-малка от първоначалните прогнози. 

През юни основателят на Huawei обяви, че очаква около $30 милиарда спад в приходите, но се оказва, че ефектът от атаките на Тръмп няма да бъде толкова мащабен и сега компанията залага $10 млрд. спад.

Според Reuters по-светлите прогнози се дължат на рекордните продажби на смартфони Huawei в родния Китай през второто тримесечие на годината. В този период компанията е организирала различни промоции за стимулиране на продажбите, а освен това китайските потребители са купували повече устройства от патриотични подбуди, пише източникът.  

Посланието на Huawei след презентацията миналата седмица е, че са "напълно подготвени" за нови санкции от страна на САЩ. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer