НачалоНовиниHuawei отхвърли слуховете, че планира продажбата на бизнеса с премиум смартфони

Huawei отхвърли слуховете, че планира продажбата на бизнеса с премиум смартфони

1020
Написана от  nixanbal 25 януари 2021
Huawei отхвърли слуховете, че планира продажбата на бизнеса с премиум смартфони

След като се раздели с бранда Honor сега Huawei обмисля възможността да продаде и премиум сериите си смартфони P и Mate. Това съобщава Reuters тази сутрин, базирайки се на двама свои източници. Китайската компания обаче излезе с опровержение.

Според информацията преговори за подобна сделка текат още от септември 2020 г., като потенциален купувач е консорциум от подкрепяни от китайското правителство инвестиционни фирми в Шанхай. 

Данни на IDC сочат, че за периода от третата четвърт на 2019 г. до третата четвърт на 2020 г. сериите премиум смартфони P и Mate на Huawei са генерирали $39.7 милиарда приходи. Източниците на Reuters обаче не са запознати с оценката при потенциална сделка. 

Ако всичко това се окаже вярно, то по всяка вероятност би означавало Huawei да излезе от премиум сегмента на смартфоните, а вероятно и от тази продуктова категория като цяло. 

Добрата новина е, че от компанията отхвърлиха информацията. И на глобално ниво, и в отговор на мое запитване от българския офис на Huawei коментираха, че слуховете са неоснователни и напълно безпочвени. 

Ето и оригиналния текст: 

Huawei научи за разпространяването на неоснователни слухове относно възможната продажба на водещи марки смартфони на бранда. Тези слухове са напълно безпочвени. Huawei не планира подобна сделка. Huawei остава изцяло отдаден на бизнеса си със смартфони и ще продължи да предоставя водещи световни продукти и изживявания за потребителите по целия свят.

Така че на този етап Huawei категорично отхвърля спекулациите и на нас ни остава да изчакаме следващата голяма смартфон премиера, предполага се на Huawei P50, с която компанията да заяви още по-ясно, че няма намерения да излиза от бизнеса. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer