НачалоНовиниHuawei P30 и P30 Pro вече могат да снимат видео едновременно с две камери

Huawei P30 и P30 Pro вече могат да снимат видео едновременно с две камери

3287
Написана от  nixanbal 13 май 2019
Huawei P30 и P30 Pro вече могат да снимат видео едновременно с две камери

Huawei започна да разпространява ъпдейт (9.1.0.153) за флагманите си P30 и P30 Pro, който добавя нова функция в камерата. Става въпрос за режима Dual-view, позволяващ едновременен видеозапис с две от камерите на апарата. 

При новия режим Dual-view всъщност се използват едновременно камерата за зуум и тази със суперширок обхват. Върху едната половина от екрана виждате картина от едната, а върху другата - картина от втората камера.

Идеята е да създавате по-ефектни, или поне в някои случаи, видеа, представяйки две гледни точки едновременно - една с по-общ план и една с фокус върху обект. 

При образа от камерата за зуум можете да регулирате приближението от 2 до 5 пъти оптично или да използвате до 15-кратен цифров зуум. Образът от широкообхватната камера не се регулира.

20190507-134909eSpace

Функцията Dual-view беше обявена още с анонса на телефоните, но едва сега тя идва като софтуерен ъпдейт за P30 и P30 Pro. Екстрата е достъпна в интерфейса на камерата, секция More. 

Припомням ви, че подобна функция предлагат моделите Nokia, но там видеозаписът или снимките са едновременно с предна и задна камера. 

Samsung представи 8k QLED телевизор с базирана на AI ъпскейлинг технология

Здравейте от City Cube на Messe Berlin, където в рамките на изложението IFA 2018 Samsung представи първия си QLED 8k…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer