НачалоНовиниHuawei P40 Pro ще използва 52 МР сензор на Sony с обединяване на 16 пиксела в 1, твърдят слухове

Huawei P40 Pro ще използва 52 МР сензор на Sony с обединяване на 16 пиксела в 1, твърдят слухове

2308
Написана от  nixanbal 16 януари 2020
Huawei P40 Pro ще използва 52 МР сензор на Sony с обединяване на 16 пиксела в 1, твърдят слухове

Новоразработен от Sony 52 МР сензор ще е в основата на новата камера при Huawei P40 Pro, твърдят слуховете. Според информацията топмоделът на китайския производите ще използва и технология, обединяваща цели 16 пиксела в 1 с огромни размери, които ще позволяват още по-добри снимки при ниска осветеност. 

Huawei вече предлага в P30 Pro супер светлочувствителен сензор, но изглежда целта е нощта да бъде окончателно превърната в ден, така че P40 Pro ще бъде още една крачка в тази посока. 

Huawei P40 Pro

Шегата настрана - т.нар. "Quad Quad Bayer" ще позволява сливането на 16 пиксела в 1 с размери 8.96 μm, което звучи впечатляващо и обещаващо. Тези снимки ще са с много ниска резолюция от 3.25 МР, но все пак тя ще бъде достатъчна за използването на технологията и при Full HD видеозапис.

Иначе, може би в повечето ситуации, потребителите ще могат да изберат и стандартното обединяване на 4 пиксела в 1 с размери 2.24 μm и 13 МР резолюция. 

Другата ключова новост в камерата на P40 Pro се очаква да бъде 10-кратното оптично приближение - два пъти повече спрямо P30 Pro. То ще бъде възможно чрез интегриране на двойна призма в перископната камера, твърдят слуховете. 

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer