НачалоНовиниHuawei P50 все пак може да използва чипсет Kirin 9000

Huawei P50 все пак може да използва чипсет Kirin 9000

822
Написана от  nixanbal 24 ноември 2020
Huawei P50 все пак може да използва чипсет Kirin 9000

Следващият флагман смартфон Huawei P50 изглежда се задава по план през пролетта на 2021 г., като в мрежата се появиха сухове за някои от основните му спецификации и по-специално - кои ще са партньорите, с които Huawei ще може да работи за тези компоненти. Говори се, че панели за дисплея на P50 ще идват от Samsung и LG, а чипсетът всъщност щял да бъде същият като при Mate 40, въпреки че досега се очакваше друго. 

Да, Huawei традиционно използва нов чипсет от собствената си серия Kirin при моделите Mate в края на годината, а след това, със серията P в началото на следващата година, разчита на същия процесор. Така че днешните сухове не казват нещо ново, но всъщност се очакваше да има промени, наложени от санкциите на САЩ срещу Китай и конкретно Huawei, които спират работата на Huawei с TSMC - производителите на техните процесори. 

Последното всъщност беше излязло по-рано като информация от самите Huawei, които намекнаха, че Kirin 9000 ще бъде последният им вътрешно разработен чипсет, а Mate 40 - последният флагман, който ще го използва. Дали са намерили някаква вратичка или просто са се презапасили с повече бройки - все още не е ясно, но новината е по-скоро добра за тях.

Една от възможностите е отрязването на Honor от сметките да е оставило Huawei с повече процесори. Току-що излезе информация, че новият флагман от подбранда в продажба Honor V40 няма да използва Kirin 9000, а вероятно MediaTek Dimensity 1000+. 

Колкото до дисплея - корейсият The Elec твърди, че доставчици за Huawei P50 ще са Samsung и LG, за които вече знаем, че получиха лиценз за работа с китайската компания. 

Източникът посочва, че P50 е планиран да излезе през първата половина на 2021 г., което е обичайното време за премиерата на тези модели. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer