Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei получи нови 90 дни от САЩ

Huawei получи нови 90 дни от САЩ

1663
Написана от  nixanbal 19 август 2019
Huawei получи нови 90 дни от САЩ

Вече официално - както се очакваше, днес САЩ удължи с нови 90 дни периода, в който Huawei може да продължи да търгува с американски предприятия. В същото време Тръмп добавя нови 46 свързани с Huawei компании към изготвения през май черен списък. 

Новият 90-дневен период беше оповестен тази сутринт, 19 август, от министъра на търговията на САЩ Уилбър Рос, след като в същия ден изтича първоначалната 3-месечна отсрочка. 

Така до 19 ноември 2019 г. Huawei ще продължи да има право да търгува стоки с американски компании, с което да поддържа своите мрежи и да актуализира устройствата си, пише Reuters.

В същото време американските компании могат да търгуват с Huawei, само ако получат специален лиценз. До миналия месец исканията за такива лицензи са били над 50 и се очаквали още, но според Уилбър Рос все още не са били предоставени "конкретни лицензи за нищо". 

Интересното е, че от $70 милиарда, които Huawei е похарчила за поръчка на компоненти през 2018 г., $11 милиарда са отишли в американски компании, сред които Qualcomm, Intel и други, припомня Reuters. 

САЩ добави 46 нови свързани с Huawei компании към черния списък, с което броят им става над 100

Какво означава всичко това за смартфоните с Android на Huawei? Общо взето нищо не се променя, не и към по-добро. Компанията все така ще продължи да продава вече обявените устройства и те ще работят и занапред такива, каквито са купени, но не е сигурно дали ще могат да получат актуализации до по-новите версии на Android. 

В близко бъдеще е възможно ситуацията да ескалира разработката на обявената наскоро HarmonyOS на Huawei и още до няколко месеца да видим новия флагман смартфон на компанията с нея. 

Премиера на VW T-Cross + фоторазходка с Huawei P30 Pro

На специално събитие вчера вечерта в София Volkswagen представи за първи път в България новия си компактен SUV - модела…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer