Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei представи официално собствената си операционна система HarmonyOS

Huawei представи официално собствената си операционна система HarmonyOS

1740
Написана от  nixanbal 09 август 2019
Huawei представи официално собствената си операционна система HarmonyOS

На провеждащата се в момента в Китай конференция за разработчици на Huawei (Huawei Developer Conference) беше представена HarmonyOS. Това е новата операционна система на компанията, за която се говори отдавна и днес най-после официално е факт. На този етап не се споменава да се подготвят смартфони с HarmonyOS.

Huawei описва новата платформа като "базирана на микроядро разпределена операционна система", която е "проектирана да предоставя по-качествено потребителско изживяване от всички устройства, във всякакви ситуации".

Производителят посочва, че HarmonyOS ще се появи върху най-различни устройства, като в следващите три години тя ще бъде оптимизирана и ще бъде интегрирана в смартчасовници, в Huawei Vision (монитор) и в устройства за автомобили.

Huawei HarmonyOS

Главният изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, Ричард Ю, сподели, че тяхната HarmonyOS "е напълно различна от Android и iOS", защото може да се инсталира на най-различни устройства и да осигурява естествено взаимодействие между тях. Освен това, когато едно приложение се разработи за един тип хардуер с HarmonyOS, то може лесно да се имплементира в множество други устройства с тази платформа. 

HarmonyOS

На този етап не се предвижда Huawei да замени Android в смартфоните си с HarmonyOS, но все още се чака зелена светлина, за да може компанията да продължи свободно да използва софтуера на Google. Първите устройства с HarmonyOS ще са за китайския пазар, но впоследствие ще бъдат предложени и в други страни. 

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer