НачалоНовиниHuawei преговаря с Aptoide за собствен магазин за приложения, но това не би решило проблема

Huawei преговаря с Aptoide за собствен магазин за приложения, но това не би решило проблема

1947
Написана от  nixanbal 23 май 2019
Huawei преговаря с Aptoide за собствен магазин за приложения, но това не би решило проблема

Според информация на XDA Developers вторият най-голям (по брой продажби) производител на смартфони в света вече води преговори за създаването на алтернативен онлайн магазин за приложения. Разбира се, става въпрос за Huawei, с които Google и други американски компании прекъснаха бизнес отношенията си по нареждане на Тръмп и които сега трябва да намерят алтернатива на Google Play. 

Източникът твърди, че Huawei вече преговаря с Aptoide, които са един от най-големите онлайн магазини за Android приложения, заместители на Google Play. Идеята е с тяхна помощ китайската компания да разработи своя собствен App Gallery, познат добре на собствениците на смартфони Huawei.

Aptoide има над 900 000 приложения и над 200 000 потребители, но в него липсват решенията на Google, които всъщност са в основата на платформата Android, каквато я познаваме. 

Нещо повече - възможно е въпросният магазин Aptoide да бъде засегнат от войната между САЩ и Китай и при евентуално партньорство с Huawei да бъде наредено на всички базирани в Щатите приложения да изтрият версиите си от неговия каталог.

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer