Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниHuawei ще строи фабрика във Франция, независимо дали ще участва в 5G мрежите им

Huawei ще строи фабрика във Франция, независимо дали ще участва в 5G мрежите им

387
Написана от  nixanbal 04 март 2020
Huawei ще строи фабрика във Франция, независимо дали ще участва в 5G мрежите им

Huawei е изразила намерение да построи фабрика във Франция, независимо дали бъде допусната да участва в изграждането на 5G мрежите в страната, пише Reuters. 

"Фабриката ще бъде изградена във Франция, независимо от решението на френското правителство, защото това е част от нашата стратегия", споделя пред Reuters заместник шефът на Huawei Франция Мингганг Жанг. 

Миналата седмица всъщност стана ясно, че китайската компания планира да инвестира 200 милиона евро в първата фаза от изграждането на производствените мощности за мобилни базови станции във Франция. Точната локация до момента не е назована. Проектът предвижда и създаването на 500 работни места. 

От своя страна френският финансов министър е заявил днес, че фабриката на Huawei няма да повлияе върху правителственото решение относно избора на доставчик за 5G оборудване. Според него страната няма да дискриминира никоя компания, китайска или американска, а ще избира на база своите стратегически интереси за сигурност.

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer