Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei скъсява преднината на Apple и доближава второто място по доставки на смартфони

Huawei скъсява преднината на Apple и доближава второто място по доставки на смартфони

1548
Написана от  nixanbal 03 август 2017
Huawei скъсява преднината на Apple и доближава второто място по доставки на смартфони

През второто тримесечие на 2017 г. водещите три компании по доставки на смартфони запазват позициите си, но второто място на Apple изглежда все по-застрашено от настъпването на Huawei. Това става ясно от последния доклад за световния пазар на Canalys, в който става ясно, че китайският производител сериозно е скъсил дистанцията за последните три месеца.

Според анализа Huawei е доставила 38 милиона броя смартфони за второто тримесечие на годината, което е сериозен ръст от 20 на сто спрямо същия период на 2016-а. В същото време Samsung и Apple запазват съответно първо и второ място, но без особена разлика с предходните си резултати.

Това означава, че на фона на запазващия се топ 3 третият производител настъпва към второто място и е на около 3 милиона броя смартфона от него.

По данни на доклада за периода април - юни са доставени 340 милиона смартфона в световен мащаб, което е 4% увеличение спрямо същото тримесечие на миналата година.

ТОП 5

Останалите две компании в топ 5 - Oppo и Xiaomi - също бележат сериозен ръст от съответно 44% и 52%, но те все още имат влияние предимно на родния си пазар в Китай. 

Дали действително ни очаква разместване на най-високите етажи на тази класация - предстои да разберем. През есента на пазара ще се появят много нови устройства, при това все в най-високия клас.

Колкото до Huawei - амбициите им за превземане на втората позиция ще бъдат подкрепени от смартфона Huawei Mate 10, за който се говори, че ще бъде показан за първи път в средата на октомври. От него очакваме голям 6" дисплей с тънки рамки и нов, по-мощен чипсет.

Sony Xperia XZ2 Premium е първият смартфон с двойна основна камера на японците

След като в Барселона подсказа за него, днес Sony официално обяви първия си смартфон с двойна основна камера. Xperia XZ2…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer