НачалоНовиниHuawei стартира trade-in кампания за моделите P40, подготвя откриването на първия си магазин

Huawei стартира trade-in кампания за моделите P40, подготвя откриването на първия си магазин

1205
Написана от  nixanbal 21 май 2020
Huawei стартира trade-in кампания за моделите P40, подготвя откриването на първия си магазин

Българският офис на Huawei организира днес онлайн пресконференция за медиите, в която обяви как се представя компанията по време на световната пандемия от коронавирус, както и новата си кампания за обратно изкупувне на стари смартфони при покупка на устройство от новата им серия P40. От Huawei споделиха още, че планират откриването на първия си фирмен магазин до края на 2020 г. 

Второто тримесечие на 2020 г. ще бъде най-предизвикателното за пазара на смартфони, прогнозират от Huawei България

Оказва се, че през първите три месеца на 2020-а Huawei отчита ръст в продажбите на българския пазар от 10% спрямо същия период на миналата година. Компанията има пазарен дял от малко над 30% и е на под 2% зад лидера, обяви Георги Колев, търговски директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, цитирайки данни за локалния пазар на IDC. 

Що се отнася до второто тримесечие на 2020 г., което се оформя като най-предизвикателното за целия сектор на световно ниво, Колев очаква между 20 и 30% по-ниски продажби спрямо Q2 на 2019-а. 

За да стимулира продажбите си в пролетния период, Huawei България обяви днес и trade-in кампания. Тя важи между 21 май и 21 юни, като засяга новите собственици на P40 Pro, P40 Lite и P40 Lite e, независимо кога са си купули апарата. Те ще получат код, който могат да регистрират и да заявят, че искат да върнат стар свой смартфон. Huawei ще вземе безплатно устройството, ще го оцени и ако сумата, на която би го изкупила, устройва клиента, парите ще бъдат преведени по негова сметка. Върнатият смартфон може да е всякакъв модел, от всякаква марка. 

Huawei Trade-in кампания

От компанията обявиха, че не планират да направят тази trade-in инициатива постоянно активна, но ще следят реакцията на потребителите и може да я възобновят при следващ модел. 

Huawei Experience Store

Другата интересна новина от днешната пресконференция беше анонсът на първия Huawei Experience Store - фирмен физически магазин, чието откриване Huawei в момента подготвя. Все още не е ясно къде ще се намира той, но се очаква да отвори врати до края на 2020 г. 

И малко данни за световното представяне на Huawei за 2019-а - продадените смартфони миналата година са били над 240 милиона, което е близо 17 на сто повече спрямо 2018 г. 8 млн. от тях са били 5G модели. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer