Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei все още очаква зелена светлина от САЩ, за да продължи да използва Android

Huawei все още очаква зелена светлина от САЩ, за да продължи да използва Android

1198
Написана от  nixanbal 03 юли 2019
Huawei все още очаква зелена светлина от САЩ, за да продължи да използва Android

Преди дни Тръмп обяви, че е размислил и че ще позволи на американските компании да възобновят бизнес отношенията си с Huawei. Китайският производител обаче изглежда все още чака зелена светлина по отношение на партньорството им с Google и ясно потвърждение, че може да продължи да използва Android в смартфоните си, пише Reuters

Очакваме насоки от Министерството на търговията на САЩ и на този етап нямаме какво повече да добавим, отговарят от Huawei на репортерски въпрос относно достъпа им до Android OS. 

Припомням ви, че през уикенда на срещата на G20 президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще разреши търговията на американски компании с Китай да бъде възобновена, но Министерство на търговията на САЩ все още не е изяснило дали това засяга отношенията на Huawei с Google и ползването на тяхната Android платформа и прилежащите ѝ услуги в устройствата на производителя.

Всеобщото тълкуване думите на Тръмп е, че няма пречки по-горното да се случи, но изглежда е нужно въпросното "да" да бъде финално подпечатано от Вашингтон. 

Xiaomi Mi MIX Alpha е обвит в дисплей концептуален смартфон

Xiaomi представи днес концептуалния си смартфон Mi MIX Alpha, който е с впечатляващ, макар и не толкова практичен дизайн. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer