НачалоНовиниHuawei за новите санкции от САЩ: "Несправедливи" и "политически мотивирани"

Huawei за новите санкции от САЩ: "Несправедливи" и "политически мотивирани"

1177
Написана от  nixanbal 20 август 2019
Huawei за новите санкции от САЩ: "Несправедливи" и "политически мотивирани"

Няколко часа бяха необходими на Huawei, за да реагира на новото решение на Доналд Тръмп да наложи санкции върху нови 46 свързани с китайския технологичен гигант предприятия. В официалното си становище Huawei определиха обявения на 19 август ход на САЩ като "несправедлив" и "политически мотивиран". 

Припомням ви, че вчера изтече първоначалният период от 90 дни, в които САЩ позволи на поставената през май в т.нар. "черен списък" Huawei да продължи да работи с американски компании при определени условия. Тръмп обаче не промени ситуацията и на 19 август просто удължи срока с нови 90 дни. Те не са жест към китайския производител, а по-скоро още време за американските компании да скъсат връзките си с него. 

Нещо повече - САЩ задълбочи кризата, поставяйки нови 46 свързани с Huawei компании в черния списък. 

От Huawei реагираха с официално становище, в което обявиха решението на американското правителство като "несправедливо" и "политически мотивирано". 

"Huawei става жертва на тормоз от страна на американската администрация", се казва в друго изявление на китайците, цитирано от Reuters. "Това не е атака само срещу Huawei. Това е атака срещу либерлния, изграден на правила свят. Това е опасно."

По всичко личи, че Huawei не смятат повече да залягат в мълчаливо очакване, защото Тръмп не изглежда да отстъпва нито крачка назад. 

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer