Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниHuawei за отсъствието си от пазара в САЩ: Най-голямата загуба е за потребителите

Huawei за отсъствието си от пазара в САЩ: Най-голямата загуба е за потребителите

1101
Написана от  nixanbal 10 януари 2018
Huawei за отсъствието си от пазара в САЩ: Най-голямата загуба е за потребителите

Тези дни се говореше, че Huawei ще обяви дългоочакваната новина, че смартфоните им влизат на пазара в САЩ през най-популярните канали - тези на операторите. През седмицата обаче се разбра, че AT&Т са се отдръпнали от потенциално партньорство и китайският производител не можа да премълчи факта при пресконференцията си на CES 2018. Главният изпълнителен директор на Huawei адресира проблема и заяви, че най-голямата загуба от тази ситуация е за потребителите. 

За нас е голяма загуба, а също и за операторите, но още по-голяма загуба е за потребителите, защото те нямат най-добрия избор, сподели Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei. 

Коментарът на Ю изглежда не е бил по сценарий. Той обаче не можа да сдържи разочарованието си от решението на АТ&Т да се отдръпне от сделката, тъй като 90% от продажбите (по думите на Ю) на смартфони в САЩ са през оператори и ако Huawei няма споразумение с водещите доставчици, рискува да остане непознат бранд за един от най-големите пазари в света. 

Счита се, че решението на оператора е било повлияно от политичски натиск, вероятно свързан с опасенията от шпионаж чрез китайските устройства. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer