Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниХюго Бара напуска Xiaomi

Хюго Бара напуска Xiaomi

1925
Написана от  nixanbal 23 януари 2017
Хюго Бара напуска Xiaomi

Хюго Бара обяви във Facebook, че напуска Xiaomi и се връща в Силициевата долина. Бара, който оглавяваше международните операции в китайската компания, беше привлечен от Google преди 3 години и половина. 

Като причина за решението си Хюго Бара посочва несвойствената за него среда, далеч от дома, семейството и приятелите. Той споделя, че това отделяне от родината му е започнало да се отразява и върху здравето му, без да дава подробности.

Бара определя прекараното в Xiaomi време като "най-великото и предизвикателно приключение" в живота си. 

В Xiaomi бившият кадър на Google успя да направи чудеса. Преди неговото привличане, през 2012 г. компанията е отчела 7.5 милиона продадени смартфона, а година след назначаването му - 61 милиона. 

В прощалните си думи той заявява, че Xiaomi е в много добра позиция по пътя си към глобална инвазия, а на феновете остава да се надяват, че и без този ключов кадър китайците ще успеят да стъпят официално на повече места на европейския, а и на американския пазар. 

Цялото писмо от Хюго Бара вижте тук.

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer