Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниIDC: Huawei застава на второ място в света с 50% скок в доставките на смартфони през Q1

IDC: Huawei застава на второ място в света с 50% скок в доставките на смартфони през Q1

1256
Написана от  nixanbal 01 май 2019
IDC: Huawei застава на второ място в света с 50% скок в доставките на смартфони през Q1

От финансовите резултати на Apple и публикувания успоредно доклад на IDC вече стана ясно, че през първите три месеца на 2019 г. iPhone е отстъпил второто място на Huawei. Интересното обаче е, че този път китайците не са се докоснали до по-високата позиция само на косъм, а са я превзели с гръм и трясък. 

50% е бил ръстът в доставките на смартфони Huawei за периода януари-март т.г., сочи докладът на IDC. Според анализаторите това означава 59.1 милиона доставени телефона и 19% пазарен дял. 

На този фон лидерът Samsung губи 0.4% от пазарния си дял и запазва челната позиция с 23.1 на сто, а Apple е с 11.7% дял.

IDC: доставките на смартфони за Q1 2019

Разбира се, важно е да отбележим, че през периода, за който става дума, Huawei традиционно пусна новите си флагман устройства P30 и P30 Pro, докато Apple предстои да актуализира своите модели iPhone чак през септември.

Counterpoint: Доставки на смартфони за Q1 2019

Общо в световен мащаб производителите на смартфони са доставили 310.8 милиона устройства за тримесечието, което е спад с 6.6% спрямо Q1 на 2018 г.

При Counterpoint данните се различават, но ключовите точки в доклада се припокриват с тези на IDC.

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer