НачалоНовиниIFA 2015: Най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Берлин

IFA 2015: Най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Берлин

5649
Написана от  nixanbal 02 септември 2015
IFA 2015: Най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Берлин

Започвам този материал в самолета на път към Берлин. Излетяхме в 6. Не знам дори дали добро утро би бил уместен поздрав, имайки предвид часа ми на ставане и общото време за сън от под 3 часа.

Но да се върнем на крайната дестинация - германската столица. Там тази седмица започва изложението IFA 2015, което е най-голямото от този род в Европа. И въпреки че продуктовите категории тук варират от смартфони през телевизори до перални и хладилници, големите имена от мобилния бранш отделят дължимото на форум ог такъв мащаб и дори представят флагман моделите си за второто полугодие.

Но ако четете този пост, най-вероятно сте сред редовните читатели на блога и вече сте съвсем наясно какво очакваме на IFA 2015. Затова на следващите редове всъщност ще продължа традицията и ще ви разкажа какво събрах в раницата си и кои са най-важните принадлежности за оцеляване на изложението...

Смартфонът

Galaxy S6 edge+ и премиерата му, която Мтел организира миналата вечер в София, е причината да пътувам тъкмо днес, а не още вчера. Изчаках събитието на новия голям смартфон на Samsung, защото очаквах да пристигне и финална бройка от него, която да взема.

Galaxy-S6-edge left Black-Sapphire

Реших това да е спътникът ми на IFA тази година, защото е току-що стъпил в страната ни модел, интересно ми е да проверя как ще се сработя с 5.7 инча и най-вече - всички снимко и клипове, които ще направя с edge+ в Берлин по-късно ще бъдат материал за пост с тест на камерата му.

Новата функция за живо излъчване на видео в YouTube чрез вградено в камерата на апарата приложение също ме накара да предпочета него. Предтсоят дни, пълни с големи събития и надявам се приятни преживявания, които ще си струва да бъдат споделени.

Mtel EU Roaming Unlimited

Вероятно сте забелязали банера в nixanbal.com, с който вчера споделих с вас, че Мтел се съгласиха да ме подкрепят в пътуването до изложението. Е, това партньорство се изразява и в предоставяне на nanoSIM карта (S6 edge+ е с такъв слот), която има активен план на телекома с включен роуминг пакет EU Roaming Unlimited.

Mtel

Това е допълнителен пакет, който срешу 5.90 лв. на ден осигурява неиграничени разговори и SMS-и в роуминг в Европейския съюз и по 500 МВ трафик на ден. Идеята да използвам подобна услуга през следващите четири дни в Берлин ми се стори изключително добра, защото освен много разговори към колегите и приятелите тук, ще ми се налага често да звъня и вкъщи. По-важното - включения мобилен интернет ще използвам за споделяне в реално време на новини, снимки и видео в социалните мрежи, като ще дам нов шанс и на Periscope.

Фототехника

Тук няма да ви изненадам, защото традиционното оръжие RX10 на Sony е с мен и при това пътуване.

Апаратът прави чудесни снимки и е пригоден за качествен видеозапис, макар и да не поддържа Ultra HD резолюция. Освен това RX10 е и сравнително компактен, макар че в края на деня, след цял ден висене на врата ми, осезаемо дотежава. В тези моменти съм доволен, че не нося още по-обемист DSRL и комплект сменяеми обективи.

Sony RX10

Всъщност, за много от кадрите ще разчитам и на смартфона си, а също и на любимата ми Re Camera на HTC в характерния за блога цвят корал.

Таблетът, на който пиша в момента

Да, вероятно сте прочитали или дочували за мен в "Първо по Дарик", че не съм сред най-сериозните защитници на таблетите. Оценявам тези устройства като междинното звено между MacBook-а и смартфона само когато преди заспиване в леглото ми се прииска да прочета потока новини или да прегледам YouTube.

Galaxy Tab S2

И продължавам да съм на това мнение, но за пътуването си до IFA 2015 прецених, че таблет би бил идеален вариант за писане в самолета, най-вече с цел да пестя батерията на лаптопа си, която след близо три години ползване започва да ми изневерява.

Така че в момента, в нетипична за мен сцена, седя кротко в самолета и пиша по 9.7-инчовия дисплей на Galaxy Tab S2. Взех него, защото остана у мен след представянето му в Дарик и общо взето нямах друг избор.

Допълнителна енергия

В раницата си прибрах и външната батерия на Samsung, с която не се разделям в последните месеци. Имам куп подобни портативни банки с енергия за мобилни устройства, но този модел е срсвнително компактен, а има капацитет от 11 300 mAh. Това е достатъчно за поне три пълни презареждания на Galaxy S6 edge+ например.

Samsung

Това е накратко най-важното от багажа ми, като, разбира се, имам и втори бекъп телефон - LG G4. 

Очаквайте първите новини от IFA 2015 по-късно днес, като можете да следите хаштаг #nixanbalIFA15 и #Mtel в социалните мрежи!

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer