Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниIFA 2017: Най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Берлин

IFA 2017: Най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Берлин

1744
Написана от  nixanbal 30 август 2017
IFA 2017: Най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Берлин

В края на август по традиция стягам куфара и любимата раница и заминавам към Берлин, където започва ежегодният форум за потребителска електроника IFA. Когато четете този пост, вече ще съм на немска земя, защото полетът ми на 30 август отново се оказа от най-ранните, но не можех да тръгна без любимия ми материал с най-важните принадлежности за оцеляване на изложението в Messe Berlin.

Тези селекции с акценти от багажа ми са традиционни преди всяко пътуване до голямо изложение или друго важно технологично събитие, а имайки предвид, че дори не си спомням за кой пореден път отивам в Берлин - вероятно вече знаете какво да очаквате на следващите редове...

Мишо Дюзев често се шегува, че раницата ми е магическа, защото от нея могат да излизат технологични играчки една след друга до безкрай. Е, на път към изложение като IFA или MWC тя прелива от такива...

А раницата и този път е познатата ви от посещението ми на CES в Лас Вегас през 2015 г., която обожавам заради многото джобове и удобен достъп до всичко. Истината е, че ми се иска да я сменя, но може би ще се организирам да избера нов модел за конгреса в Барселона през февруари догодина.

IFA 2017 - nixanbal

Продължавам с екипировката за оцеляване след продължително ходене пеша, а именно маратонките. Честно казано - един от любимите ми елементи от багажа и този пост. Отново нося adidas, но този път по-лек и дишащ модел, който е подходящ за летните месеци. На краката ми са 42 номер на новите adidas EQT Support ADV, които освен удобни за ходене са и достатъчно представителни за пресконференциите и срещите на IFA. Независимо от суперякия дизайн на модела обаче, през последната седмица в София първо се убедих, че обувките са и достатъчно удобни, което окончателно предопредели избора ми. Все пак 5-6 часа постоянно движение на ден са сериозно предизвикателство и решението беше важно.

IFA 2017 - nixanbal

Най-важното нещо, което взимам със себе си за IFA 2017 и без което пътуването ми би било безсмислено, е фотоапаратът. Отново ще съм със Sony a7S II, който е една от най-добрите машини за снимки и видео на пазара в момента. Няма да сменям обективите, тъй като ще съм на сравнително кратко посещение и мисля, че ще се справя само с наличния.

Към аксесоарите за a7S II обаче имам няколко задължителни - най-бързата SD карта (също на Sony) с капацитет 64 GB, както и допълнителна батерия. Истината е, че най-често се справям само с една батерия, но бекъп никога не е излишен, особено ако се наложи да снимам повече минути видео.

 IFA 2017 - nixanbal

Писането, обработката на снимки и видео ще става на добрия стар MacBook Pro от края на 2012 г., който е първият модел с Retina дисплей и вече май му е време за оттегляне от бойното поле, но отлагам и тази подмяна. Като слушалки за работа и за слушане на музика в самолета взимам моите цветни h.ear on (MDR-100ABN) на Sony, които освен жесток дизайн имат и много ценната в случая шумоизолация. Интересното е, че на IFA 2017 се очакват няколко нови модела слушалки с изолация на околния шум от същата компания.

IFA 2017 - nixanbal

Стигаме до смартфоните, които по традиция за такива големи пътувания са два. Заминавам и ще снимам със Samsung Galaxy S8, а също и с Xperia XZ Premium на Sony, с който вече имах някои страхотни записи при последното ми пътуване извън България и смятам да се огледам и в Берлин за някои супер слоумоушън моменти.

IFA 2017 - nixanbal

Външната батерия е задължителна и в случая е тази на Huawei, която през миналите два месеца се подаряваше с P10 Plus. У мен е и селфи стикът, с който ще имам някои видео записи.

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer