НачалоНовиниИмейл на Стив Джобс разкрива, че Apple е планирала суперкомпактен iPhone още през 2010 г.

Имейл на Стив Джобс разкрива, че Apple е планирала суперкомпактен iPhone още през 2010 г.

1862
Написана от  nixanbal 20 август 2021
Имейл на Стив Джобс разкрива, че Apple е планирала суперкомпактен iPhone още през 2010 г.

През 2020 г. Apple за първи път пусна компактна версия на своя смартфон, но в мрежата се появи информация, която разкрива, че още преди 10 години компанията е планирала подобно устройство. Т.нар. iPhone nano е бил в плановете на покойния Стив Джобс, става ясно от негов имейл до служителите, споделен от The Verge.

Имейлът на Джобс днес става обществено достояние покрай съдебните сблъсъци между Apple и Epic Games. В него тогавашният главен изпълнителен директор на компанията е планирал вътрешна среща, като една от точките за обсъждане е била "iPhone nano". 

Не се посочват детайли какво е следвало да представлява това устройство, но подточките в имейла са предвиждали обсъждане на цената, както и разкриването на модела или негови скици от Джони. А "Джони" вероятно е доскорошният шеф на дизайна в Apple Джони Айв. 

2010-october-steve-jobs-tie-all-projects-together-lock-in-p1-xlarge

По-нагоре в същия план за обсъждане е предвидено и "създаването на iPhone модел с ниска цена, базиран на iPod touch, който да замести 3GS". 

Е, 10 години по-късно и отдавна вече след като Джобс не е сред нас Apple има своя компактен и по-достъпен iPhone. Той не носи брандинга nano, а mini, но пък според прогнозите на анализаторите животът му няма да бъде дълъг. Говори се, че iPhone ще има mini версия и през 2021 г., но тя ще бъде втора и последна за модела.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer