НачалоНовиниIntel се надява да популяризира сгъваемите дисплеи при мобилните компютри с концептуалния Horseshoe Bend

Intel се надява да популяризира сгъваемите дисплеи при мобилните компютри с концептуалния Horseshoe Bend

823
Написана от  nixanbal 09 януари 2020
Intel се надява да популяризира сгъваемите дисплеи при мобилните компютри с концептуалния Horseshoe Bend

След като на тази седмица беше представен моделът със сгъваем дисплей Lenovo ThinkPad X1 Fold, сега на CES 2020 и Intel показа своя концептуален Horseshoe Bend, с който се надява да направи тази технология популярна в категорията на мобилните компютри. 

Става въпрос за сходна идея с тази на Lenovo, само че при Intel размерът е доста по-сериозен. Говорим за 17.3-инчов OLED дисплей с пропорции 4 към 3, който може да се прегъва и така да се използва в различни режими. 

Въпреки че говорим за чиста концепция и по-скоро референтен дизайн, който да е отправна точка за производителите на мобилни компютри в бъдеще, знаем, че Intel Horseshoe Bend се базира на нов чип Intel Tiger Lake, върви под Windows 10 и има 7 мм тънко тяло. 

Intel-Horseshoe-Bend-1

Не съм сигурен каква е целта на тази нова категория и все още съм по-скоро въздържал се, но да видим в каква посока ще тръгнат нещата в следващите месеци и дали няма в един момент да се появи устройство, което да се възползва от технологията за сгъваемите дисплеи по смислен начин. 

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer