Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниIntel се надява да популяризира сгъваемите дисплеи при мобилните компютри с концептуалния Horseshoe Bend

Intel се надява да популяризира сгъваемите дисплеи при мобилните компютри с концептуалния Horseshoe Bend

611
Написана от  nixanbal 09 януари 2020
Intel се надява да популяризира сгъваемите дисплеи при мобилните компютри с концептуалния Horseshoe Bend

След като на тази седмица беше представен моделът със сгъваем дисплей Lenovo ThinkPad X1 Fold, сега на CES 2020 и Intel показа своя концептуален Horseshoe Bend, с който се надява да направи тази технология популярна в категорията на мобилните компютри. 

Става въпрос за сходна идея с тази на Lenovo, само че при Intel размерът е доста по-сериозен. Говорим за 17.3-инчов OLED дисплей с пропорции 4 към 3, който може да се прегъва и така да се използва в различни режими. 

Въпреки че говорим за чиста концепция и по-скоро референтен дизайн, който да е отправна точка за производителите на мобилни компютри в бъдеще, знаем, че Intel Horseshoe Bend се базира на нов чип Intel Tiger Lake, върви под Windows 10 и има 7 мм тънко тяло. 

Intel-Horseshoe-Bend-1

Не съм сигурен каква е целта на тази нова категория и все още съм по-скоро въздържал се, но да видим в каква посока ще тръгнат нещата в следващите месеци и дали няма в един момент да се появи устройство, което да се възползва от технологията за сгъваемите дисплеи по смислен начин. 

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer