Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниИнтересът към iPhone 7 Plus се покачва заради проблемите с Galaxy Note 7, твърдят анализатори

Интересът към iPhone 7 Plus се покачва заради проблемите с Galaxy Note 7, твърдят анализатори

3196
Написана от  nixanbal 26 септември 2016
Интересът към iPhone 7 Plus се покачва заради проблемите с Galaxy Note 7, твърдят анализатори

Интересът към iPhone 7 Plus е по-голям от очакваното, а причината са проблемите с конкурентния Galaxy Note 7, който беше изтеглен от пазара заради няколко десетки случая на избухнали бройки, пише анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо. Според доклада потребителите клонят основно към новия jet black цвят, който обаче се произвежда по-трудно и Apple отчита недостиг, карайки хората да чакат по-дълго за смартфона си.

iPhone 7 Plus става все по-популярен сред потребителите, а основните причини според анализатора са липсата на конкуренция от страна на Samsung и двойната камера, която фаблетът на Apple предлага. Въпросната липсва при по-малкия модел iPhone 7.

Въпреки по-сериозния интерес към 5.5-инчовата версия, като цяло продажбите на iPhone 7 ще са по-слаби от тези на iPhone 6S, твърди анализаторът.  

Проучването на KGI сочи, че новият jet black е най-предпочитаният цвят сред потребителите, като между 30 и 35% от световните предварителни поръчки са за такъв. В Китай процентът е още по-голям. 

Като цяло анализаторите очакват продажбите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus да са по-високи от първоначалните прогнози, но все пак по-слаби спрямо миналогодишните и Apple вероятно ще регистрира поредно тримесечие на спад.

Samsung Galaxy S9 е най-интересният телефон от MWC 2018 според читателите на nixanbal

Миналата седмица във Facebook страницата на nixanbal.com, която между другото вече има над 10 хиляди последователи, проведохме импровизирана анкета, в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer