Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниИнтересът към iPhone 7 Plus се покачва заради проблемите с Galaxy Note 7, твърдят анализатори

Интересът към iPhone 7 Plus се покачва заради проблемите с Galaxy Note 7, твърдят анализатори

3293
Написана от  nixanbal 26 септември 2016
Интересът към iPhone 7 Plus се покачва заради проблемите с Galaxy Note 7, твърдят анализатори

Интересът към iPhone 7 Plus е по-голям от очакваното, а причината са проблемите с конкурентния Galaxy Note 7, който беше изтеглен от пазара заради няколко десетки случая на избухнали бройки, пише анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо. Според доклада потребителите клонят основно към новия jet black цвят, който обаче се произвежда по-трудно и Apple отчита недостиг, карайки хората да чакат по-дълго за смартфона си.

iPhone 7 Plus става все по-популярен сред потребителите, а основните причини според анализатора са липсата на конкуренция от страна на Samsung и двойната камера, която фаблетът на Apple предлага. Въпросната липсва при по-малкия модел iPhone 7.

Въпреки по-сериозния интерес към 5.5-инчовата версия, като цяло продажбите на iPhone 7 ще са по-слаби от тези на iPhone 6S, твърди анализаторът.  

Проучването на KGI сочи, че новият jet black е най-предпочитаният цвят сред потребителите, като между 30 и 35% от световните предварителни поръчки са за такъв. В Китай процентът е още по-голям. 

Като цяло анализаторите очакват продажбите на iPhone 7 и iPhone 7 Plus да са по-високи от първоначалните прогнози, но все пак по-слаби спрямо миналогодишните и Apple вероятно ще регистрира поредно тримесечие на спад.

На живо от Москва: Официална премиера на Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1

Здравейте от Москва, където току-що HMD Global представи няколко нови смартфона Nokia. Базираната във Финландия компания обяви новите издания на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer