Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниИнтерфейсът на LG G6 ще бъде съобразен с необичайния му дисплей

Интерфейсът на LG G6 ще бъде съобразен с необичайния му дисплей

2122
Написана от  nixanbal 16 февруари 2017
Интерфейсът на LG G6 ще бъде съобразен с необичайния му дисплей

За LG G6 производителят вече официално потвърди, че ще предлага 5.7" Quad HD+ дисплей с нестандартно съотношение на страните от 18:9. Новият дисплей, който LG нарича FullVision, ще доведе и до важни промени в интерфейса на апарата, които ще бъдат съобразени с формата му.  

Корейците днес пускаха кратко промо видео и прессъобщение, в които споделят някои детайли за UX 6.0 - новият интерфейс, който ще бъде представен с G6. 

В UX 6.0 ще има нов вид за камерата, при която потребителят ще може да преглежда снимките, докато ги прави. Ще има опция екранът да бъде разделен на два квадрата - единият за улавяне на нов кадър, а другият - за преглед на току-що заснетия.

LG-UX-6

Ще има още специален Food Mode за снимки на храна и възможност за създаване на .gif от събиране на 2 до 100 снимки. 

Заради по-издължения екран в горната и долната част на интерфейса LG ще дава допълнителна информация за използваното в момента приложение, а ако се гледа филм със съотношение 16:9 - има опция да бъде разтеглен към 18:9. 

Ще има ползи и за мултитаскингът, при който две приложения ще могат да използват едновременно по един квадрат площ от екрана. 

Не звучи като да се задава някаква революция, но е хубаво, че е обърнато внимание на интерфейса при решение за използване на по-нестандартен дисплей. 

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer