НачалоНовиниiPad с 36.8% ръст за тримесечието, интересът към таблетите се забавя

iPad с 36.8% ръст за тримесечието, интересът към таблетите се забавя

1869
Написана от  nixanbal 18 октомври 2011
iPad с 36.8% ръст за тримесечието, интересът към таблетите се забавя

През изминалите три месеца в световен мащаб са били доставени 18.7 милиона таблета, което е 27.5% ръст спрямо предходното тримесечие, съобщава Digitimes Research. И въпреки че бройката е впечатляваща, анализаторите са загрижени, че ръстът е значително по-слаб от този през Q2, когато скокът е бил 60.9% сравнено с първата четвърт на 2011 г.

Причината според Digitimes е продължаващата световна икономическа криза, заради която например доставките на iPad не са стигнали прогнозираните 14-15 милиона единици за периода юли-септември. И все пак таблетът на Apple се радва на страхотен интерес с 13 милиона доставки, или 36.8% ръст за тримесечието, докато всички останали конкуренти са достигнали общо 5.7 милиона, или 10.1 на сто повече от предходната четвърт.

 

tablets statistics

Според Digitimes таблетите с Android и останалите алтернативи на iPad не са успели да привлекат вниманието на потребителите, а и е имало забавяния в доставките на някои модели. Всъщност през изминалите месеци Apple успя да наложи вето върху продажбите на някои Galaxy Tab модели на Samsung, така че и това е фактор за по-скромното представяне на тези устройства на пазара.

Продуктовият сегмент на таблетите обаче продължава да държи интереса ни и тепърва битките в него ще стават по-ожесточени. Анализаторите предричат светло бъдеще за Kindle Fire - предложението на Amazon, при което ключово предимство пред iPad е ниската цена. Догодина предстои още да бъдат пуснати в масово производство и първите таблети под Windows 8 - изключително конкурентна платформа, както видяхме при представянето й преди месец.

Е, макар и с по-забавено темпо, интересът към таблетите продължава да расте и в тази връзка скоро можете да очаквате на блога ревюта и снимки на няколко актуални модела, стъпили току-що на българския пазар.

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer