НачалоНовиниiPhone се продава повече от Android и при трите оператора в САЩ

iPhone се продава повече от Android и при трите оператора в САЩ

1860
Написана от  nixanbal 04 май 2012
iPhone се продава повече от Android и при трите оператора в САЩ

Два от всеки три продадени смартфона в мрежите на трите водещи оператора в САЩ са iPhone. Това сочи ново проучване от Wireless Intelligence, което изчислява, че продадените 9 милиона броя iPhone от Verizon, AT&T и Sprint са точно две трети от всички продажби на смартфони на телекомите за периода януари – март 2012 г.

Въпреки че проучване на ComScore сочи над 50% дял за Android сред всички смартфони в САЩ, изглежда повечето абонати на топ 3 телекома в страната избират модела на Apple.

По-конкретно AT&T са продали почти половината от всички бройки в страната - 4.3 милиона, Verizon 3.2 млн. и Sprint 1.5 млн. Общите продажби на iPhone в САЩ представляват 26% от всички продадени смартфони на Apple в световен мащаб, а за миналото тримесечие (Q4’12) е бил дори още по-висок – 38 на сто. Тогава обаче интересът беше несравним заради току-що пуснатия iPhone 4S и коледния сезон.

В България

У нас М-Тел изнесе статистика за продажбите на смартфони през миналата седмица. В нея компанията отчита, че половин милион от клиентите ѝ ползват умни телефони. На фона на данните от САЩ обаче, тук едва 11% имат iPhone. Symbian е водещата платформа с 60 на сто дял, а Android ползват 20% от абонатите на М-Тел.

Информацията от М-Тел е актуална към март 2012 г.

Xiaomi Mi MIX Alpha е обвит в дисплей концептуален смартфон

Xiaomi представи днес концептуалния си смартфон Mi MIX Alpha, който е с впечатляващ, макар и не толкова практичен дизайн. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer