НачалоНовиниiPhone 11 помогна Apple отново да прехвърли пазарна капитализация от $1 трилион

iPhone 11 помогна Apple отново да прехвърли пазарна капитализация от $1 трилион

1535
Написана от  nixanbal 12 септември 2019
iPhone 11 помогна Apple отново да прехвърли пазарна капитализация от $1 трилион

Голямото събитие на 10 септември, на което бяха показани новите смартфони iPhone 11, помогна на Apple отново да прехвърли пазарна капитализация от $1 трилион, съобщава CNBC. 

Акциите на Apple са се повишили с повече от 2% до $222.34, като така в сряда пазарната капитализация на компанията за пореден път е прехвърлила заветния $1 трилион. 

Припомням ви, че Apple беше първата американска компания, чиято пазарна капитализация прехвърли 1 трилион долара. Това се случи през август 2018 г., малко след оповестяване финансовите ѝ резултати за тогавашното второ календарно тримесечие, поставящи нови рекорди и потвърждаващи устойчив интерес към премиум телефоните iPhone. 

Е, днес Тим Кук гледа все повече към сектора услуги, приходите от които започват да заемат все по-сериозна част от общите в отчетите на Apple, но въпреки това серията iPhone 11 успя да вдъхне увереност за бъдещето и на хардуерния ѝ бизнес. 

Припомням ви, че днес Apple не е единствената технологична компания, оценявана на повече от $1 трилион. Пазарната капитализация на Microsoft в момента е дори по-висока - $1.04 трилиона.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer