НачалоНовиниiPhone 12 ще идва без слушалки и без зарядно в кутията, прогнозира анализатор

iPhone 12 ще идва без слушалки и без зарядно в кутията, прогнозира анализатор

1778
Написана от  nixanbal 29 юни 2020
iPhone 12 ще идва без слушалки и без зарядно в кутията, прогнозира анализатор

Вече чухме, че Apple планира да извади от кутията на iPhone 12 жичните слушалки EarPods, а сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогноза, че новото поколение на смартфона няма да включва в комплекта си дори зарядно. 

Според информацията всички очаквани 4 модела от серията iPhone 12 тази есен ще идват без слушалки и без зарядно в кутията. Това не означава по-ниска цена за устройствата, тъй като според анализатора този ход ще помогне на Apple да компенсира разходите по 5G модемите в тях. 

Разбира се, целта е от една страна да се намалят разходите - за производство на самите аксесоари и за опаковките на телефоните, които ще станат по-комактни, а така и транспортът им по-евтин. От друга страна подобно решение би намалило отпадъкът, тъй като се предполага, че повечето бъдещи клиенти на iPhone 12 вече имат свои слушалки и зарядно. 

Има и трета полза за Apple - по този начин компанията ще стимулира потребителите да си купуват допълнителни аксесоари, може би дори по-скъпи от включените в пакета. Това са например безжичните слушалки AirPods, а също и ново 20 W зарядно, за което анализаторът смята, че ще замени настоящите 5 W и 18 W. 

Куо прогнозира, че зарядното ще остане в комплекта на таблетите iPad. 

Интересно е как решението ще бъде прието от пазара и дали ще има лавина от недоволни потребители или всъщност хората ще приемат мотивите на производителя. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer