Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone 5 ще е най-важният продукт на Apple за 2012 г.

iPhone 5 ще е най-важният продукт на Apple за 2012 г.

1857
Написана от  nixanbal 05 януари 2012
iPhone 5 ще е най-важният продукт на Apple за 2012 г.

Тази година очакваме Apple да събере погледите на няколко пъти, тъй като освен следващите iPhone и iPad, през лятото трябва да видим и иновативно устройство от сегмента на телевизорите, наричано iTV. Според анализатори обаче, колкото и атрактивни да са iPad 3 и iTV, който между другото ще поддържа Siri, новият iPhone ще бъде "най-големият катализатор" за Apple и ще осигури най-голямо парче от приходите и печалбата на компанията за 2012-а.

iPhone е най-важният бизнес на Apple и за фискалната 2011-а представлява 44% от приходите при 60% печалба, отбелязва анализатор от Sterne Agee. Същият смята, че смартфонът има и най-голяма аудитория с потребителска база от 1.5 милиарда души годишно.

Според вътрешни източници следващият iPhone ще има коренно различен дизайн, с по-тънък профил и по-лъскава повърхност, вероятно алуминиева. Дисплеят ще бъде малко по-голям,  а освен това смартфонът ще поддържа мрежи от четвърто поколение (LTE) за още по-бърз достъп до интернет.

Всичко звучи повече от интересно, остава ни да дочакаме премиерата на новия iPhone - вероятно през втората половина на 2012 г. Интересно е също така дали смартфонът ще има няколко версии, тъй като все още в повечето страни LTE стандартът не е усвоен от операторите.

Лондон започва да събира данни за пътниците в метрото през Wi-Fi с цел подобряване на транспорта

От 8 юли 2019 г. Wi-Fi мрежа ще събира данни за пътниците в подземния транспорт на Лондон. Целта е по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer