Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone 5S в детайли - по-бърз процесор, по-добра камера, скенер за отпечатъци

iPhone 5S в детайли - по-бърз процесор, по-добра камера, скенер за отпечатъци

15819
Написана от  nixanbal 10 септември 2013
iPhone 5S в детайли - по-бърз процесор, по-добра камера, скенер за отпечатъци

Apple официално представи новия iPhone 5S. Наследникът на най-популярния им смартфон досега ще разчита да впечатли потребителите с очаквани подобрения в камерата, по-мощен процесор и нещо особено интересно - скенер за пръстови отпечатъци, заключен в бутона под дисплея. 

Новият iPhone 5S надгражда познатия iPhone 5 с първия 64-битов процесор в мобилен телефон, който осигурява два пъти по-висока производителност на процесора и графиката. Операционната система iOS 7 също е била изцяло преработена, за да работи в синхрон с новия чипсет А7. Apple обещава невероятно изживяване за геймърите, но всака задача ще се изпълнява по-бързо с 5S - камерата например ще има 2х по-бърз автофокус, по-бързо снимане и видеозапис с повече кадри в секунда. 

performance m7 hero 2x

Към А7 производителят за първи път добавя и още един хардуерен елемент - процесора М7. М7 следи данни за движение от акселерометъра, жироскопа и компаса. Идеята е, че спортни приложения вече ще могат да комуникират с този допълнителен процесор, а не с А7, което ще доведе до по-ниска консумация на енергия. С М7 телефонът ще знае кога собственикът му е в движение и няма да му предлага да се свързва с Wi-Fi мрежите наоколо, а когато спи - намалява опресняването на съдържание през интернет. 

performance a7 hero 2x

Новата камера на iPhone 5S отново е 8 МР, но вече с по-голям сензор, който улавя повече светлина - тенденция, която следват и останалите водещи производители, при това още от миналата година. Сензорът в камерата на 5S е 15% по-голям спрямо предишния модел и с размери на пикселите вече 1.5 микрона. Двойната LED светкавица работи по-умно и има над 1000 различни автоматични настройки, с които да освети обекта перфектно спрямо ситуацията. Камерата в новия телефон на Apple има още автоматична стабилизация на изображението, slow-motion режим на видеозапис с HD резолюция при 120 к/с, режим с поредица от снимки (по 10 в секунда) и автоматичен подбор на най-добрия или най-добрите кадри. Предната 1.2 МР FaceTime камера също е обновена - с по-големи пиксели и подобрен BSI сензор за ползване и в по-тъмни помещения. 

touchid hero 2x copy

Touch ID е може би най-интересното нещо след новия процесор в iPhone 5S. Touch ID е скенер за пръстови отпечатъци, който служи за идентификация и може да премахне нуждата от въвеждане на пароли. Скенерът е заключен в бутона Home и може да разпознае уникалния ви отпечатък откъдето и да го докоснете. С Touch ID можете да отключвате смартфона, да се логвате в iTunes и други услуги на Apple, а в бъдеще вероятно и в различни приложения. Скенерът може да запамети и отпечатъците на други хора - ваши близки или приятели, които нямате против да имат достъп до телефона ви. 

ios hero 2x

Въпреки новия скенер и супермощен процесор, Apple обещава до 10 часа разговори в 3G мрежа с едно зареждане на батерията или около 8 часа браузване в интернет с iPhone 5S. 

Дисплеят на новия iPhone 5S изглежда е като на "стария" iPhone 5. Има 4" диагонал с резолюция 1136х640 пиксела, което прави гъстота на пикселите от 326 ppi. Почти идентичен е и корпусът на устройството, който има профил от 7.6 мм и тежи 112 грама. 

craft hero 2x

iPhone 5S ще бъде на няколко от най-големите световни пазари още от 20 септември. Ако имате път през Германия или Франция - супер. България и други страни ще трябва да почакаме още месец-два, но до края на 2013-а Apple обеща, че над 270 оператора в 100 страни по света ще продават новия модел. 

iPhone 5S ще струва 699 евро в Европа за 16 GB версия без договор. Ще се продава в сребрист, златист и тъмносив цвят на корпуса. 

CAT S61 предлага подобрена термална камера, лазерна ролетка и сензор за качеството на въздуха

Ето го и него! Продължението на най-интересния смартфон CAT досега вече е факт. Новият модел CAT S61 все така се…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer