НачалоНовиниiPhone 5S в детайли - по-бърз процесор, по-добра камера, скенер за отпечатъци

iPhone 5S в детайли - по-бърз процесор, по-добра камера, скенер за отпечатъци

14340
Написана от  nixanbal 10 септември 2013
iPhone 5S в детайли - по-бърз процесор, по-добра камера, скенер за отпечатъци

Apple официално представи новия iPhone 5S. Наследникът на най-популярния им смартфон досега ще разчита да впечатли потребителите с очаквани подобрения в камерата, по-мощен процесор и нещо особено интересно - скенер за пръстови отпечатъци, заключен в бутона под дисплея. 

Новият iPhone 5S надгражда познатия iPhone 5 с първия 64-битов процесор в мобилен телефон, който осигурява два пъти по-висока производителност на процесора и графиката. Операционната система iOS 7 също е била изцяло преработена, за да работи в синхрон с новия чипсет А7. Apple обещава невероятно изживяване за геймърите, но всака задача ще се изпълнява по-бързо с 5S - камерата например ще има 2х по-бърз автофокус, по-бързо снимане и видеозапис с повече кадри в секунда. 

performance m7 hero 2x

Към А7 производителят за първи път добавя и още един хардуерен елемент - процесора М7. М7 следи данни за движение от акселерометъра, жироскопа и компаса. Идеята е, че спортни приложения вече ще могат да комуникират с този допълнителен процесор, а не с А7, което ще доведе до по-ниска консумация на енергия. С М7 телефонът ще знае кога собственикът му е в движение и няма да му предлага да се свързва с Wi-Fi мрежите наоколо, а когато спи - намалява опресняването на съдържание през интернет. 

performance a7 hero 2x

Новата камера на iPhone 5S отново е 8 МР, но вече с по-голям сензор, който улавя повече светлина - тенденция, която следват и останалите водещи производители, при това още от миналата година. Сензорът в камерата на 5S е 15% по-голям спрямо предишния модел и с размери на пикселите вече 1.5 микрона. Двойната LED светкавица работи по-умно и има над 1000 различни автоматични настройки, с които да освети обекта перфектно спрямо ситуацията. Камерата в новия телефон на Apple има още автоматична стабилизация на изображението, slow-motion режим на видеозапис с HD резолюция при 120 к/с, режим с поредица от снимки (по 10 в секунда) и автоматичен подбор на най-добрия или най-добрите кадри. Предната 1.2 МР FaceTime камера също е обновена - с по-големи пиксели и подобрен BSI сензор за ползване и в по-тъмни помещения. 

touchid hero 2x copy

Touch ID е може би най-интересното нещо след новия процесор в iPhone 5S. Touch ID е скенер за пръстови отпечатъци, който служи за идентификация и може да премахне нуждата от въвеждане на пароли. Скенерът е заключен в бутона Home и може да разпознае уникалния ви отпечатък откъдето и да го докоснете. С Touch ID можете да отключвате смартфона, да се логвате в iTunes и други услуги на Apple, а в бъдеще вероятно и в различни приложения. Скенерът може да запамети и отпечатъците на други хора - ваши близки или приятели, които нямате против да имат достъп до телефона ви. 

ios hero 2x

Въпреки новия скенер и супермощен процесор, Apple обещава до 10 часа разговори в 3G мрежа с едно зареждане на батерията или около 8 часа браузване в интернет с iPhone 5S. 

Дисплеят на новия iPhone 5S изглежда е като на "стария" iPhone 5. Има 4" диагонал с резолюция 1136х640 пиксела, което прави гъстота на пикселите от 326 ppi. Почти идентичен е и корпусът на устройството, който има профил от 7.6 мм и тежи 112 грама. 

craft hero 2x

iPhone 5S ще бъде на няколко от най-големите световни пазари още от 20 септември. Ако имате път през Германия или Франция - супер. България и други страни ще трябва да почакаме още месец-два, но до края на 2013-а Apple обеща, че над 270 оператора в 100 страни по света ще продават новия модел. 

iPhone 5S ще струва 699 евро в Европа за 16 GB версия без договор. Ще се продава в сребрист, златист и тъмносив цвят на корпуса. 

Samsung пуска Galaxy S7 edge Olympic Games Limited Edition

След като наскоро излезе информация за него, сега специалното издание на смартфона Galaxy S7 edge за Олимпийските игри в Рио…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer